Стъпки в пясъка е много популярна история, която се разказва по света като притча. Тя е послание срещу падналия дух и отчаянието.

💛 За всички нас, които сме искали да изкрещим: Защо аз, Господи? Защо се случва на мен!

Вижте я.

Веднъж един човек сънувал странен сън…

Стъпки в пясъка

Запишете се, за да получавате нашия бюлетин:
Тази притча е разпрространена в различни варианти. Аз я четох и като част от сборника Винаги има надежда.

Вие вярвате ли, че нещата са добре такива, каквито са?

Тези дни вече имах противоречиви разговори с мои приятели по тази тема. Самата аз забелязах – въпреки че го вярвам това, все още има моменти и ситуации, в които се опитвам да контролирам (чувствата си, мислите, други хора, взаимоотношения) и се натоварвам. Дотолкова, че не мога да спя понякога. Т.е. старите ми вярвания, че всичко зависи само от мен надделяват.

С тгорното не искам да кажа, че абдикирам от отговорността за живота си и оставям всичко в ръцете на Бог, съдбата, кармата или каквото и да е обединяващото начало на всичко. Не. Аз правя всичко, което зависи от мен, по най-добрия ми възможен за момента начин. След това слушам и гледам за обратна връзка. Правя фини настройки. Колкото мога. И все пак вярвам, че всичко е за най-голямото ни добро.

Когато сте виждали или усещали само едни стъпки в пясъка, вярвате ли, че всичко е било за ваше добро? Истински въпрос.

Автор: Зорница Стефанова за Вътрешен компас

Снимка: Photo by Toby Yang on Unsplash

Германия
септември 1, 2020
Животът ми беше станал безцветен и скучен, не знаех какво трябва да правя!!! Много мислих какво да правя, накрая разбрах че нямам голям избор – или да потърся помощ от човек с опит.
Реших да опитам с нов метод – коуча. Нямах повече какво да губя и се свързах със Зорница. Почувствах се някак странно след първата ни среща, бях много позитивно зареден.
Ставаше все по-интересно и вълнуващо с всяка следваща среща, промених начина си на мислене. Тя винаги знаеше как и в какво ще ми е полезна във всяка наша среща.
И това, което започна да се случва надмина и най-смелите ми очаквания…

Зорница е прекрасен човек и приятел на първо място, ментор и коуч на който може да се доверите.
Благодаря ти с цялото си сърце и дано всеки е усетил твоята позитивна енергия която даваш.