Себереализация. Това, което сме в живота си. В личен аспект, в професионален контекст.

Ако искате да получите повече яснота за себе си, за своето ниво на себереализация в живота, можете да попълните този въпросник.

БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ОКОЛО 400 ЧОВЕКА, КОИТО СЕ ВКЛЮЧИХА В ИЗСЛЕДВАНЕТО!

ВАШИЯТ ПРИНОС Е БЕЗЦЕНЕН.

ФОРМАТА Самооценка за професионална и лична себереализация ВЕЧЕ Е ЗАТВОРЕНА ЗА ОБРАБОТКА НА ДАННИТЕ.

Ако искаме да помогнем на хората да станат по-пълно човеци, необходимо е да осъзнаем не само, че те се опитват да достигнат себереализация, но и че също така не са склонни или се страхуват, или не могат да го направят.

– Ейбрахам Маслоу, Към психология на битието

If we wish to help humans to become more fully human, we must realize not only that they try to realize themselves, but that they are also reluctant or afraid or unable to do so.

– Abraham Maslow, Toward a Psychology of Being

Професионалната и лична себереализация са онова, към което, според хуманистите, всеки психически здрав човек се стреми. Поради различни страхове, ограничаващи убеждения, неувереност, много от нас никога не успяват да заблестят с пълния си блясък – нито в професионален, нито в личен аспект. Никога не постига така удовлетворяващата себереализация на своя потенциал в живота.

Резултатите от изследването ще бъдат публикувани след като данните се обработят и анализират.

Винаги можете да ги получите, ако оставите свой контакт тук, тъй като изследването беше анонимно и не сме съхранили никакви мейли.

Автор: Зорница Стефанова за Фондация Вътрешен компас