Споделяме тук за едно полезно събитие, което може да е основополагащо за млади хора, които обмислят да започнат свой бизнес.

Това е форумът “Пътят на предприемача”, който ще се проведе на 9 февруари от 9.00 до 17.00. Сред основните теми, част от програмата на събитието, са:

  • защо целеполагането е ключово при стартирането на собствен бизнес
  • как можем да помогнем на бизнеса да бъде устойчив във времето
  • каква е връзката между личните и фирмените финанси
  • кои са стъпките за създаване на дружество
  • защо е важно да дадем законови рамки на новото си бизнес начинание.

На предстоящия форум ще бъдат разглеждани и реални бизнес казуси. До 5 февруари всеки желаещ може да изпраща своите въпроси и казуси, свързани със стартирането на собствен бизнес, на имейл ask@consendo.bg. Планира се част от програмата на събитието да бъде практическо обсъждане на реални казуси и въпроси в работни групи, всяка от които водена от професионалист в съответната сфера на база събраните казуси и въпроси.

По време на срещата със студенти в УНСС Димка Кънчева подчерта взаимовръзката между целеполагането в личен и в професионален план, както и важността на това човек да умее да си поставя цели. Самата тя счетоводител и предприемач с повече от 10 г. опит отправи предизвикателство към присъстващите – да определят своите пет цели за 2019 година и да помислят как могат да ги реализират. След презентацията студентите получиха възможността да закупят своя билет за “Пътят на предприемача” на специална цена от 25 лв. Отстъпката е достъпна за всички студенти и учащи, използвайки код “scholarship”.

Практическият форум “Пътят на предприемача” има за цел да подкрепи предприемачите и стартиращите бизнеси в процеса на тяхното създаване, растеж и усвояване на нови знания по пътя на успеха. Организатор на събитието е Consendo Bulgaria – компания, която предоставя консултантски бизнес услуги и оказва съдействие на публични и частни предприятия и физически лица. Част от екипа на Consendo са експерти с повече от 10 години опит в счетоводството, IT услугите и финансовото консултиране.

Партньори на “Пътят на предприемача” са ресторант Ам-Гъл, Different Trade, SOHO – Sofia Holistic Coworking Company, Inteleksys, Hriskov Group и MMS Group.

Медийни партньори на събитието са DartsNews, iNews, b2bmedia, Указател за професионалисти, Блогът на Нефтелимов, Innercompass и Business Club. Цялостното комуникационно обслужване е поверено на Агенция за интегрирани маркетингови комуникации 3CON.