Стив Джобс умира милиардер, с богатство от 7 милиарда долара, на 56-годишна възраст от рак на панкреаса, и ето някои от последните му думи:

Steve Jobs

Погледнато с други очи, животът ми е същността на успеха, но освен работа, имам малко радост и, в крайна сметка, богатството е просто житейски факт, към който съм привикнал.

В този момент, лежащ на леглото, болен и припомняйки си цялия си живот, осъзнавам, че цялото ми признание и богатство, което имам, е безсмислено пред предстоящата смърт.

Можете да наемете някого, който да управлява автомобил вместо вас, да изкарва пари за вас – но не можете да наемете някой, който да кара болестта вместо вас. Човек може да намери материални неща, но има едно нещо, което не може да се намери, когато се изгуби – „животът“.

Отнасяйте се добре към другите и ги ценете. Като остаряваме, ние сме по-умни и бавно осъзнаваме, че без значение дали часовникът струва 30 или 300 долара – и двата показват едно и също време.

Независимо дали носим портмоне, което струва 30 или 300 долара – количеството пари в портфейлите е същото. Независимо дали караме кола, която струва 150 000 долара или 30 000 долара – пътят и разстоянието са еднакви, стигаме до една и съща дестинация.

Дали къщата, в която живеем, е 300 квадратни метра или 3 000 квадратни метра – самотата е същата.

Вашето истинско вътрешно щастие не идва от материалните неща на този свят. Независимо дали летите в първа класа или в икономична класа – ако самолетът се разбие, вие ще сте вътре.

Така че, надявам се да разберете, че когато имате приятели или някого, с когото да разговаряте – това е истинско щастие!

Пет неоспорими факта:

 1. Не възпитавайте децата си да са богати. Научете ги да са щастливи. Така че, когато пораснат, те ще знаят стойността на нещата, а не цената.
 2. Яжте храната си като лекарство, за да не ядете лекарствата като храна.
 3. Който те обича, никога няма да те напусне, дори ако има 100 причини да се откаже. Той винаги ще намери една причина да се задържи.
 4. Има голяма разлика между това да си човешко същетсво и да си човечен.
 5. Ако искате да се движите бързо, вървете сами! Но ако искате да стигнете далеч, вървете заедно!

И в заключение,

Шестте най-добри лекари в света:

 1. Слънчева светлина
 2. Почивка
 3. Упражнение
 4. Диета
 5. Самоувереност
 6. Приятели

Пазете ги във всички етапи от живота и се радвайте на здравословен живот.

„Обичайте хората, които Бог ви изпраща, защото един ден ще са му нужни обратно.“

Избирам да направя уточнения към тези думи едва сега, след като сте ги прочели. Защото понякога големи имена в заглавията привличат повече читатели, за добро, за разпространение на важни идеи.

Тези думи, всъщност, не са били казани от Стив Джобс. Били на някакъв друг милиардер, който изобщо не съществува. Всъщност, вероятно, за пръв път са били написани на един китайски сайт… Както и да е, преведох ги и ги използвах в тази статия, защото за мен идеята зад тях е много ценна.

Какво мислите Вие? Коментирайте, моля.

Ще се радвам и да се свържете с нас за индивидуален коучинг или участие в някое от обученията ни.

Запишете се, за да получавате нашия бюлетин: