Последния път в басейна направих един опит и видях на практика невероятното влияние на намерението и фокуса.

Поплувах 10на дължини с един човек, за да се убедя, че темпото ни е почти еднакво.

След това си казах:

– Добре, хайде сега преплувай до другия край! – просто си приближих другия край на басейна току пред очите, абстрахирайки се от възможни разсейвания, и гребях с намерение да стигна точно там, където виждах пред очите си. Това беше достатъчно да направя 3 обиколки за 2те на човек до мен.

След това си казах:

– Сега ще стигна там бързо. – И без допълнително напрежение, усилия или каквато и да била друга промяна, държейки близо пред очите си целта и с намерението да стигна бързо – направих 6 обиколки за 3 на човека до мен и 8 за неговите 4, т.е. ефектът продължи във времето (тогава човекът прекрати плуването си – може да съм му дошла много активна:)

От опит споделям:
Ако целта е значима за човек (здраве и енергия в моя случай), има ясно намерение (да стигна до другия бряг бързо) и се фокусира (вижда другия бряг близо пред очите си) – РЕЗУЛТАТИТЕ СА ФЕНОМЕНАЛНИ. Без никакви други ресурси, промени, умения.
УЧАСТИЕ НА 100%.

Интересно ми е – имате ли някакви подобни „опити“?

Работата с човек, който не ви е приятел или роднина, или колега – може да е коуч – е добра алтернативна възможност (освен само вие самите да се фокусирате върху важните неща в живота ви) да ви държи на фокус, тъй като има предимството на това да е външен човек. Особено за теми и цели, в които сте зациклили от известно време.