МисленетоМисленето

Великолепен бестселър на Ню Йорк Таймс: Мисленето (Thinking: Fast and Slow) с автор Даниел Канеман – един от най-влиятелните съвременни психолози и носител на Нобелова награда за икономика.

Мисленето, Даниел Канеман дава нова, изненадваща и пълна с възможности перспектива за начина, по който работи човешкият мозък и как хората вземаме решения.

Защо предполагаме, че красивият човек e по-компетентен? Защо съдиите са по-малко склонни да пуснат обвиняем под гаранция преди да са обядвали? Книгата е за това как функционират 2 системи в нашия мозък: Система 1 – интуитивна, бърза, емоционална и Система 2 – много по-бавна, логична, анализираща.

Влиянието на самочувствието върху корпоративните стратегии, колко е трудно да предскажем какво ни прави щастливи в бъдеще, огромното влияние на нашите вярвания, убеждения и предразсъдъци върху решенията, които взимаме от това как играем на фондовия пазар до как избираме къде ще почиваме. И как да използваме различни техники, за да се предпазим от решения, които могат да ни вкарат в беля.