Снощи ходих на пазар в магазин от голяма верига. С дъщеря ми. Не споменавам марка, защото преживяването можеше да е във всеки магазин. Нямаше почти никакви хора. Изведнъж усетих нещо да се надига у мен и така ме стисна за гърлото, че не можех да се правя, че не го забелязвам…

Тези дни почти навсякъде и почти всички говорят за коронавируса. Аз нямам достоверна информация (не мисля, че по новините и затова гледам да не говоря много). Обаче снощи получих силно осъзнаване.

Вървях из магазина. Около мен – десетки хиляди стоки! Осъзнах, че само тоалетна хартия имаше повече от 30 вида. Спомних си как обикновено стоя поне 10 минути и избирам тоалетна хартия. Цвят, цена, мирис, външен вид, къде е подредена, защо… Луда работа! Това означава, че досега поне 100 часа от живота ми са минали в избор на тоалетна хартия!

После купувам прясно мляко… И тук отново стоя и избирам. Сякаш избирам в кое училище да учи детето. Съдържание, срок на годност, доверие към марката, цена, подредба….

Оглеждам се. Наоколо няма почти никой. Няма живи същества, с които да осъществя контакт. Все едно всичко човешко е изчезнало. А рафтовете са препълнени от стоки, стоки, стоки! И пак стоки, стоки и стоки!

И изведнъж някъде отдалеч виждам първо усмивка, после нафукана походка, после се гмуркам в синевата на очите на дъщеря ми. И осъзнавам, че всичко е наред. Така, както е.

И тоалетната хартия, и млякото, и училището. И тя. И аз.

Коронавирусът по някакъв начин ме предивика (а и доста други хора, с които имам коучинг сесии тези дни) да се обърнем към истинските ценности – любов, топлина, доброта, красота… Да се обърнем към хората, които обичаме и които ни обичат. Да осъзнаем важността на важните за нас неща.

Да бъдем здрави – физически, мислено, емоционална, психически, духовно, във въображението ни – да се обичаме и да обичаме с цялото си сърце!

Ако дори по време на коронавирус имате вътрешен импулс да обърнете внимание на личното си развитие, не сте сам 🙂 Може да посетите сайта ни, в който има много, много полезна информация в помощ на това да бъдете себе си и да следвате своя път. Заповядайте!