В няколко статии вече е ставало въпрос за това колко е важен смисълът, за да се постигне някоя цел. Говорили сме и за визуализацията. И за подготовката. И за ресурсите.

Днес сме на тема – действия! Направи го! Това, за което мечтаеш, подготвяш се, визуализираш. Направи го!

Защо, колкото и успешни да сме в дадени области от живота си – кариера или семейство, или здравословен живот, все има нещо, което ни изглежда извън баланс, нещо, което ни притеснява като камъче в обувката? Защото в някоя област от живота си просто не правим необходимото, за да постигнем онова, което искаме.

Причините? Е, те са като задниците, както се казва. Всеки си го има. (с извинение към хората с по-изтънчени сетива или живо въображение)

И също така, ако сте се замисляли – човек или има резултатът, който желае, или извинения и обяснения защо го няма.

Е, човешко е и всеки го прави. И също така е човешко да успеем да преминем отвъд ткова едно ограничение.

Наполеон Хил е казал:

napoleon hill do it

Единствените ограничения пред нас са онези, които сами си поставяме в собственото съзнание.

За да постигнем нещо е необходимо да извършим необходимите и достатъчни действия. Целенасочено, дисциплинирано, безотказно да вървим по своя път.

Говорили сме вече за страховете и вярванията ни, с които се ограничаваме. Сега изхождаме от позицията, че вече сме осъзнали част от тях и сме решили да продължим.

Как бихме могли да си помогнем?

Направи го!

В 4 прости стъпки:

  1. Направете си списък. Отговорете си ПИСМЕНО на въпросите:
    1. Какво не правя, а е лесно за правене? (тук не се занимавайте с мисълта: Защо не го правя? – нали помните? Оправдания, извинения – всеки си ги има. Просто бъдете честни със себе си и измислете няколко неща, за които може дори да не сте се сещали преди. Те могат да ви помогнат да стигнете до където сте тръгнали)
    2. Какво мога да направя? (оставете мързела и страховете си назад. Нали вие сте си ги измислили. Често когато сте били малки. Те са ви предпазвали – това е бил начинът ви да се предпазите. Но вече са остарели. Минали са 5, 10, 30 години! Сега е време за нова програма. Вашата програма за успех! Избройте едно-две неща, които можете да направите. Не се хвърляйте в цял списък за правене! Ще имате време за всичко. Едно по едно!)
    3. Как мога да го направя по най-добрия начин, който мога? в момента. (тук се пазете от обвинения и порицания към себе си. Само който не действа, не прави грешки. Още повече, че ние се учим от грешките си. Нали така е и с вас? Най-много сме научили от най-големите си „провали“. Неслучайно го слагам в кавички.
  2. Определете си 1-2 първи неща, които искате, за да потеглите в желаната посока. Радвайте се на самия процес на постигането. Това е един от моите ключове към щастието.
  3. Дисциплина. Съберете цялото си знание, цялата си енергия, цялото си вдъхновение и направете първата макар и малка стъпка. И я правете и днес, и утре, и в другиден… След 30 дни ще имате формиран нов навик, нов модел, който е печеливш да вас. Така ще промените твсичко, което искате в живота си. Ще изградите и изграждате живот по поръчка.
  4. Обратна връзка и всичко за вашето най-голямо добро. Вслушвайте се за обратна връзка. Даже я търсете. Не винаги хората ще ви я дават искрено. Не винаги ще я считате за полезна и добронамерена. Не винаги ще сте съгласни. И не е необходимо. Вземете само това, което ще ви върши работа. Можете да разберете за свои „слепи петна“ (ако сте шофьор знаете, че има всяка една кола места, които не виждате през което и огледало да гледате, нали? И се молете да сте достатъчно мъдри да правите нещата за своето най-голямо добро. Нали понякога нещо не ви се е случвало, както сте искали и сте съжалявали горко – за любов, за повишение, за проект – пък след време сте си казвали: Господи, благодаря ти, че ме предпази!

Запишете се, за да получавате нашия бюлетин:
Какво сте научили от най-големите си „провали“?

От какво са ви предпазвали страховете ви?

Какво ви е помагало да вървите напред?

Добре дошли сте да споделяте и да правите коментари – това е начин да се учим един от друг.

Ако статията ви е харесала или ви е била полезна, запишете се в бюлетина ни, за да получавате подобни материали. Харесайте я с палче нагоре. Споделете ч.

Прекрасен ден и

НАПРАВЕТЕ ГО, каквото и да е най-исканото от вас в момента нещо. За вашето най-голямо добро. Следвайте своя път. Обичайте се и вървете, просто вървете.

Запишете се, за да получавате нашия бюлетин: