Споделям с вас един много лесен за ползване, унверсален и удивително практичен инструмент за осъзнаване на това къде сте в момента в живота си във връзка с основни приоритети като работа, семейство, интимно партньорство, финанси, здраве, личностно развитие.

Нарича се Колело на живота (Wheel of Life)

Първообразец на Колело на живота е намерено преди много векове в будистки храмове и представлява кръговрата живот – смърт.

Понастоящем този инструмент се ползва често в началото на коучинг програми и обучения, за да се определи къде е стартовата позиция и да се зададат верните цели за промяна и развитие.

Можете да свалите Колело на живота тук. Разбира се, за повече информация и практически насоки, както и ако сте решили да се впуснете в себепознание и себеразвитие, можете да се свържете с нас тук.

Запишете се, за да получавате нашия бюлетин:
wheel o flife
wheel of life

Попълнете с оценка, която давате на удовлетворението си в тези определени области от живота си в момента. Бъдете честни пред себе си!

Започнете от 0 в центъра на окръжността (изобщо не съм удовлетворен в тази област на живота си) до 10 (по-добре не може да бъде). Поставете оценка на удовлетворението си във всяка област. След това свържете точките.

  1. Каква фигура се получи? Колело? Или спукана гума? Как е да се движите в живота си с това колело?
  2. Какво ви пречи да сте така удовлетворени, както бихте искали? Страхове? Ограничения? Вярвания – за себе си, другите хора и света?
  3. Къде бихте искали да стигнете?
  4. Как можете да се придвижите в тази посока?
  5. Какво искате за себе си след 1 година? А след 10?