Преди няколко дни се запитах: Какво е най-ценното в живота ти?

Започнах да мисля… Децата? Работата? Семейството? Удовлетворението? КАКВО?

Не бях сигурна, ако е едно, какво да избера….

Тогава ме осени идеята… Самият ЖИВОТ. Той ми е най-ценен! „Само“ него да избера, някак си избирам всичко.

Какво е „да избера живота“?

Не сте ли забелязали – често казваме някакви неща без да се замисляме какво точно казваме. Понякога казваме нещо, защото звучи добре. Или пък искаме да се харесаме. Да се разбере, че знаем какво говорим. Или обиждаме някого. Изнервени сме и не спираме да говорим, просто нещо, каквото и да е. Изплашени сме и чуваме само вътрешния си глас, без да можем и дума да произнесем…

Разни случаи.

Та, какво значи да избера живота? Тогава погледнах небето и направих снимката, която е в тази статия. И нея я споделям, защото ми се струва много красива.

„Да избера живота“ за мен е да избера всичко, което е, точно така, както е. Като небето. То не се интересува дали го харесваме или не. Не се сърди. Дори не се радва. Не иска да ни контролира. Просто е.

След това си дадох сметка, въпреки толкова много години, в които се занимавам с това как функционира мозъка ни, въпреки отдадеността ми на личностното развитие и въпреки опита със стотиците хора, с които съм работила като коуч, обучител, ментор – аз все още съм далеч от това да приемам ЖИВОТА. Иска ми се, стремя се към това, постигам го много често. Харесвам това състояние на единство с всичко. Все едно съм една звезда и си блестя някъде в небето…

Защо го споделям това?

Голяма сила в живота ни е нашето намерение. Аз вчера си поставих ясно намерение – да избирам живота. Да благодаря за всичко, дори за нещата, които считам за грешки, провали, неспособност. Не са ли точно такива моментите, в които най-много учим? Това, че аз, с малкия си човешки хоризонт на виждане и възприятие, ги наричам грешки, провали, ужасни неща, глупост и пр. не означава, че това е така. Много често като съм гледала назад към живота си, съм осъзнавала, че са били за мое добро. Не е ли и при вас така?

Затова избирам най-ценното. ЖИВОТА. И се моля с цялото си сърце да съм достойна.

Прегръщам ви. Какво за вас е най-ценното в живота?

Запишете се, за да получавате нашия бюлетин: