Имам клиент, който иска да развие бизнеса си, използвайки повече реклама и ПР. Започваме да си говорим, разискваме целта му, таргет групите му, различни методи, канали, начини за постигане на целта и той кима с глава и казва: Да, това е така. Знам го. Да, така се прави. Да, от това имам нужда.

Какво става, тогава? Защо няма резултатите, които иска?

Просто не извършва необходимите действия!

Това е толкоз просто и логично, както се казва.

Ако и на вас ви се е случвало подобно нещо, да искате нещо, съвсем ясно да си го визуализирате, дори да сте си начертали пътя до него и все още не сте го реализирали, вероятно можете да си помогнете по следния начин:

Вземете един лист и химикалка и си направете списък със следните въпроси, както и отговорите им:

  1. Какво не правя все още, което е лесно? Какво е/са това, което можете да направите, необходимо е да направите, но не го правите? Кога бих искал да го направя? От какви ресурси имам нужда? Кой може да ми помогне?

Сещам се за един виц. Един човек се моли на Бог: Боже, моля те да спечеля шестица от тотото! Моля те! И така 20 години, всеки ден по 2 пъти. Накрая Господ не издържал и му се явил: Сине мой, пусни поне веднъж фиш.

2. Какво бих могъл да направя? Ако не отлагахте, не търсехте извинения, не ви мързеше… Въпросът тук е да си ползвате въображението. Мислете за свякакви неща, колкото и да ви се струват налудничави, неуместни, неизпълними. Какво още бихте могли да направите? Ако времето ви стигаше за всичко? Ако можехте да разчитате на някой? Ако след това всички ви се възхищават? Ако имахте достатъчно пари?

Изберете от всички тези неща това/тези, които ви допадат и си ги запишете. Изберете разширяването, изберете новото, предизвикателното, необичайното, неочакваното.

3. Как мога да го направя по най-добрия за момента начин? Често в практиката ми хората изпадат в „аналитична парализа“. От толкова мислене, анализиране, страх дали ще го направят правилно и по най-добрия начин, те изобщо неправят нищо. И аз съм така понякога. Ключовото тук е да напишете как можете да го направите по най-добрия за момента начин. С цялата си сила, смелост, увереност, вяра, ум!

Направете всичко, което можете!

Направете най-доброто, на което сте способни!