Възходът на свръхчовека дава една много интересна гледна точка за човешките възможности.

човешки потенциал, възходът на свръхчовекаПоследните години чух за състоянието на „поток“ и вярвам, че то е възможно, естествено за човека и може да се „предизвика“ и съзнателно по всяко време. Спомнете си за състояние, в което сте били, когато сте вършили любима ваша дейност в такъм ентусиазъм и захлас, че времето сякаш е замряло. Вие сте щастливи и изключително ефективни.  Постигате целта си естествено и леко (може и да не е лесно). При това дори не самата цел е важна – важно е цялото преживяване! Това е:

„Поток“ – състояние на свръхконцентрация, светкавична преценка и безпогрешни решения. Могъщ коктейл от вещества на добро настроение и приливаща енергия, безусловно положително преживяване, носи удовлетворение от работата и всичко това ни води до успех.

Котлър разглежда екстремните спортове, които поставят под лупа състоянието на съзнанието, основа за свръх постижения. Затова е и заглавието – Възходът на свръхчовека.

Това състояние показва много ясно кога ползваме способностите си до краен предел. То изисква предизвикателство. То е скок напред от настоящата реалност. В това състояние се сливаме с нашата най-голяма страст. Благодарение на потока изразяване до краен предел тази страст.

Има ли граници човешкия потенциал? Потърсете отговор във Възходът на свръхчовека. И винаги помнете – това е просто един възможен отговор. Какъв е вашият?