„Обичам Ви, госпожо! Ако знаете колко много Ви обичам!“

Изненадах се… Все пак мъжът беше толкова млад и не го очаквах. От друга страна бе толкова искрен! Ние, жените, знаем кога тези думи са искрени и кога са в значение: „Искам секс.“ Или „Искам за малко да млъкнеш и да си догледам мача на спокойствие.“ Или „Искам днес да се срещна с Елена от офиса, с големите гърди.“

Той ми взе куфара и го сложи легнал на лентата. След 1 час нагоре-надолу, най-накрая се чекирах. И момчето ми се усмихна с красивата си усмивка.

Бях станала преди 3 часа, за да стигна навреме до летището в Атина. По пътя забелязах как вече успявах да прочета крайпътните надписи на гръцки. Дори доста от тях ги разбирах. Пристигнах успокояващо рано и предвкусвах чашата айс кафе с мляко, на която щчх да се нсладя като си чекирам багажа. Летях с Райън ер и двете бутилки с узо в куфара ми изискваха закупуване на допълнителен багаж. Застанах на опашката за чекиране и спокойно започнах да си пускам съобщения до дъщерите, нямах търпение да ги видя вече.

И тогава се започна. От двете страни на опашката с билети в ръце, с багажи и крайно напрегнати, с почервенели лица, викащи и каращи се, започнаха да прииждат хора. По високоговорителите се чуваше вече през 1-2 минути повикването за два закъсняващи полета – за Санторини и Лондон. Закъсняващите пътници не се бяха чекирали онлайн или не бяха платили за екстра багаж и сега започваха да се тълпят отпред.

За първите 3-4 случая си казвах: „Добре, има неорганизирани хора, нека минат пред мен.“ Нали съм с добро сърце. Но времето минаваше, а тези хора идваха непрекъснато. Възмутих се. А наблюдавах и момчето на компютъра – отвсякъде му крещяха недоволни закъснели, вдигаха скандали как е възможно да се плаща толкова скъпо за нискотарифен полет! Обаждаха му се от самолетите, за да пуска по-бързо пътниците. Недоволствахме и ние, които си бяхме на опашката.

В един момент видях картинката отстрани.

Хората плащаха по около 120 евро на човек свръх цената на билета по принцип, т.е. 250 % отгоре само защото:

 • Не се бяха организирали навреме или
 • Бяха предпочели удобството, вместо да станат навреме за полета, или
 • Не бяха прочели внимателно общите условия на авиолинията, или

…. Всъщност нямаше значение причината. Когато нещо не ни се случва както искаме, когато нямаме резултата, който очакваме, обикновено виним нещо извън себе си:

 • Авиолинията
 • Момчето на гишето
 • Стачката
 • Споревете за името на Македония
 • Правителството
 • Съпруга/съпругата
 • Децата
 • Шефа…

И съвсем удобно дори не се сещаме да се обърнем към себе си.

Да се чекираме онлайн, да си подредим навреме багажа, да станем и тръгнем навреме, да се фукусираме какво е нужно, за да получим желания резултат. И просто да действаме.

Гледах момчето на гишето пред мен и се питах дали му плащат вредни за работа под такова напрежение. После се сетих, че той си е решил да работи тази работа – това е негов избор. И все пак ми беше мъчно да го гледам.

Запишете се, за да получавате нашия бюлетин:
Когато се върнах на чекина, друг млад мъж ме погледна в очите:

 • Госпожо, Вие за кой полет сте? – попита ме момчето на гишето за чекиране на багажа.
 • За София. – отговорих му аз.

Изведнъж очите му грейнаха, усмихна се широко и съвсем искрено възкликна:

 • Обичам Ви, госпожо! Ако знаете колко много Ви обичам!

До моя полет оставаше още цял 1 час.

И се размислих как аз и хората изобщо живеем. Осъзнаваме ли ясно кое е важно за нас, подреждаме ли нещата по ред на важност, дисциплинирани ли сме, следваме ли целите си, радваме ли се на живота?

Или, объркани в съзнанието и мислите си, често се лутаме, бързаме, стресираме се, напрягаме се, викаме, страхуваме се?

На какво придавате важност в живота си?

Споделете как правите важни определени неща в живота си. И кои са тези неща.

Ако тази статия ви е харесала и мислите, че може да ви е полезна или на ваши близки, харесайте я с вдигнатото нагоре пръстче, споделете, коментирайте – така можем да се свързваме едни с други, хората с подобни интереси, и да направим живота си по-цветен, по-смислен, по-щастлив.

Запишете се в бюлетина ни, за да получавате интересни и полезни статии, които са практични и можете веднага да ползвате. Постигнете някакъв конкретен резултат като следвате своя път:

Запишете се, за да получавате нашия бюлетин:
Абонирайте се за нашия You Tube канал и очаквайте интересни интервюта и разговори и обучителни видеа: https://goo.gl/hjjWyD

Заповядайте в Общностите: Inner Compass Education Common (https://goo.gl/VmEXUK) и Space teenagers and parents (https://goo.gl/tYf2Gv)

Чуден ден!