Какво е това мисловна карта?

Зори Стефанова разказва за някои от ползите, накарали международни корпорации редовно да ползват мисловни карти в работата си:

  1. ефективност на работата и ученето
  2. нагледност
  3. генериране на идеи
  4. творчески подход
  5. улесняване на паметта
  6. радост в ученето
  7. растеж на бизнеса

Също така как се прави на практика една мисловна карта.

Зори казва: “Направих това видео с огромна благодарност към автора на идеята за този инструмент Тони Бюзан (Mind Maps, Tony Buzan). Тази идея вече няколко години ми върши незаменима работа. Използват картите интуитивно за всичко – от сценария за видеото, през лекциите от курса по фотография, на който ходя, до новата ми статия. Навсякъде около мен има залепени на стените или написани в тетрадки и листа мисловни карти. Мозъкът ми ликува:)

Това видео е чудесно практическо пособие, което може да ви послужи да разберете как се правят и за какво се ползва една мисловна карта.

Моля, ако ви хареса, стори ви се практично и полезно, харесайте видеото и го споделете с приятели и колеги. Също така коментарите ви са ценни.

Председател на УС на Фондация Вътрешен компас, Собственик и управител на Компас – преводачески услуги. Сериен предприемач. Професионален акредитиран Майстор коуч и Майстор ментор. Магистър по Икономика, магистър по Политология. Ментор към Фонд за рисков капитал Илевън, Стопански факултет на СУ Св. Кирил Охридски, Факултет по политология на Централно европейски университет, фирми. Това, което прави с ентусиазъм, успешно и ефективно е да помага на успели хора, висши ръководители и собственици на бизнеси да бъдат още по-смели и да реализират себе си.