Как да успяваме като ползваме силата на собственото си тяло

Напоследък се зарових в една доста интересна за мен тема – езикът на тялото: какво и как комуникираме с него. В крайна сметка с думи предаваме само около 7% от смисъла на посланието си при общуване с другите. Останалите над 90% са за невербалната комуникация.

zoriТук бих искала да споделя откритието си в тази област. Авторката Ейми Къди е социален психолог, професор в Харвард Бизнес Скул, изнася потресаващите за мен резултати от проучванията си, че с езика на тялото си говорим и влияем не само на другите, но и на себе си. И, ако в ситуация, в която се чувстваме неуверени, притеснени, слаби, използваме определени „силни“ пози на тялото, ние можем да променим всичко.

Как езикът на тялото ни формира

Председател на УС на Фондация Вътрешен компас, Собственик и управител на Компас – преводачески услуги. Сериен предприемач. Професионален акредитиран Майстор коуч и Майстор ментор. Магистър по Икономика, магистър по Политология. С ентусиазъм, успешно и ефективно помага на успели хора, висши ръководители и собственици на бизнеси да бъдат още по-смели и да реализират най-искрените си мечти.